12 måneder – 12 marathon?

Jeg har ikke fået løbet så meget de sidste par uger – min venstre fod driller stadig lidt. Jeg fik dog løbet en tur i søndags, og den tur gav forhåbninger om at jeg snart er oppe i omdrejninger igen. Den er stadig lidt øm, men det er ikke noget der generer mig og det blev ikke værre af løbeturen, så nu prøver jeg at komme afsted 4-5 gange denne uge og så se hvordan den har det.

Løbepausen har jeg så brugt på at spekulere over hvad mit løbemål skal være næste år. Der er jo mange muligheder. Jeg er fascineret af ultraløb, og kunne godt tænke mig at udfordre mig selv på en længere løbetur på 80-100 kilometer. Men det bliver ikke næste år, for det føler jeg mig ikke klar til hverken mentalt eller fysisk. Der skal nogle flere kilometer i benene, og ikke mindst nogle flere lange ture i benene, før jeg tør kaste mig over det. Jeg har trods alt kun løbet 3 ture over 40 kilometer i mit liv. 1 marathon for 2 år siden, og så et marathon og et 50km løb i år. Så der er meget at lære endnu ved at løbe marathon.

Så mit mål næste år er at løbe flere marathon. Jeg overvejede at tage en 3-4 marathon fordelt på året, og så måske vælge ét i det sidste halvår, hvor jeg satte fart på og prøvede at nå under de 4 timer. Men jeg er nu begyndt at hælde til et andet mål, der hedder 1 marathon om måneden i et år. Så lad gennemførelsen af disse 12 løb være målet, og så ikke bekymre mig om tiden. Det vil give mig en masse erfaring på distancen, en masse kilometer i benene og forhåbentlig en masse kilometer hvor jeg føler mig udfordret mentalt, og hvor jeg kan træne min viljestyrke. Så det tror jeg bliver målet næste år – jeg har ikke helt besluttet mig endnu.

Men der er også et par ting i  år, der skal overståes først. I slutningen af november skal jeg lære at løbe! Det kan man måske mene, at jeg har bevist at jeg kan, men faktum er at min løbestil er helt selvlært. Jeg har set en masse videoer, og læst en masse kloge kommentarer og så ellers blot gået i gang. Og det er jo gået fint, men jeg er overbevist om, at der nok skal være plads til forbedring. Det vil jo være ærgerligt at sætte mig store mål til næste år, og så blive skadet fordi min løbestil ikke helt kan klare de ekstra kilometer der skal på kontoen for at opnå dem. Så jeg besøger Posemandens workshop i Aarhus, når han kigger der forbi, og får min løbestil kigget igennem og tilpasset. Det ser jeg frem til.

Der ud over har jeg et enkelt halvmarathon, der skal gennemføres inden årsskiftet. Nemlig Nytårsløbet i Herning d. 31/12. Det har jeg tilmeldt mig sammen med en kollega, da vi begge syntes det kunne være hyggeligt at slutte året af med et løb.

Ruten til årets sidste løb
Ruten til årets sidste løb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.