En weekend uden løb

En weekend uden en løbetur er ikke noget der sker ret ofte. Men jeg fik ikke løbet i weekenden, selv om vejret var perfekt og det virkelig kriblede i kroppen for at komme ud at løbe. Efter Vejle Ådal løbet sidste weekend var jeg blevet lidt øm i venstre fod. Eller rettere ovenpå venstre fod. Ikke noget særligt, blot lidt ømhed som kunne mærkes hvis skoene blev strammet lidt for meget. Så der var ingen tvivl om at der skulle løbes tirsdag, hvor der var sæson-afslutning i løbeklubben. Det gik også fint med at løbe. Jeg kunne mærke ømheden lidt, men stadig var det ikke noget der generede mig i en grad, så jeg overvejede ikke at løbe. img_1140

Men onsdag var ømheden taget til, og nu kunne jeg også se at der var et problem. Min ankel var hævet og lignede ærlig talt noget der var forstuvet. Jeg havde ingen problemer med at gå normalt, men så snart jeg flexede foden kunne jeg mærke smerten. Det så noget voldsomt ud, og jeg var lidt forbavset over at det ikke gjorde mere ondt end det gjorde. Hele anklen var hævet, men ud over at se voldsomt ud, så var det faktisk slet ikke ømt. Kun på oversiden af foden. Resten af anklen kunne jeg fint trykke på, vrikke med og lignende uden at kunne mærke det.

Men det var nok til at jeg besluttede at droppe løbeturene indtil hævelsen var væk. Jeg er ikke typen der tror på, at tingene skal løbes væk. Oftest fører det blot til værre skader. Selvfølgelig var det med håbet om, at det hurtigt ville gå over, men søndag kunne jeg stadig kigge på en hævet ankel og dermed røg håbet om en løbetur i weekenden. I dag er hævelsen mindre, men den er der stadigvæk og det er stadig ømt. Jeg ved ikke hvad problemet er, men tror måske det høje tempo den sidste måneds tid, der har givet PR på både marathon og halvmarathon distancen, har ført til overanstrengelse af muskler/sener i fodleddet. Så hvile er forhåbentlig nok til at komme det til livs.img_1143

Den 26. november skal jeg på løbe workshop med Posemanden i Aarhus. Den har jeg tilmeldt mig for at få findpudset løbestilen. Det er gået godt indtil nu, hvor min løbestil har ført til masser af gode løb uden at blive skadet, men jeg vil tro at en workshop med fokus på løbestilen vil vise en masse områder, hvor stilen stadig kan forbedres. Og min nyligt opstået ømhed tyder da også på, at jeg gør et eller andet forkert. For det opstår jo ikke af sig selv, og jeg har jo ikke ændret på distancen jeg løber, så højst sandsynligt har den lidt højere hastighed blot gjort et eller andet mindre problem meget tydeligt. Så jeg glæder mig til den workshop.

Så må vi jo se, hvornår jeg kommer ud at løbe igen. Jeg tror på en lille tur med løbeklubben i morgen kan lade sig gøre, men det sker altså kun hvis anklen ikke er hævet.

Katten var ikke helt tilfreds med at jeg ikke skulle ud og løbe..
Katten var ikke helt tilfreds med at jeg ikke skulle ud og løbe..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.