Så er der en uge tilbage

Om en uge begiver jeg mig nordpå. Hjem til min mor – hvor jeg skal gøre mig klar til at løbe Coast2Coast. Det sidste halve år er gået med at blive klar til dette løb, så det føles meget underligt, at det nu er så tæt på. Jeg gætter på, at det føles endnu mere mærkeligt, når det så pludselig er overstået…IMG_0702

Jeg føler mig godt forberedt til løbet. Da jeg aldrig har løbet så langt før, og kun én gang tidligere har løbet et marathon, så er det selvfølgelig svært for mig at vurdere, om jeg er godt nok forberedt. Men det tror jeg, at jeg er. Jeg føler mig i rigtig god form. Selv efter en 20 km løbetur i roligt tempo, har jeg masser af energi i benene, og de sidste mange løbeture har haft det fælles træk, at de sidste 3-4 kilometer har været de hurtigste. Træningen er forløbet helt perfekt – og det store spørgsmål er så om træningen har været den rette. Det må vi jo se på fredag. Det sidste 3 måneder har jeg løbet mellem 40 og 60 kilometer om ugen, fordelt på 5 ugentlige løbeture. Min længste tur har været 34 kilometer. Efter den tur havde jeg stadig energi og kunne have fortsat, men følte ikke der var grund til det. Det må være langt nok til at give et godt hint om, at jeg nok skal komme igennem 50 km…

IMG_0683Det store spørgsmål de sidste par uger, som jeg har brugt meget tid på at fundere over, er hvilket pace jeg skal satse på. Det er helt klart en af de store udfordringer at finde det rette pace, der får mig igennem uden at gå helt ned undervejs. Mit første marathon sidste år, blev jo ikke løbet i en særlig imponerende tid, da jeg brugte al min energi på de første 21 kilometer, og måtte slæbe mig igennem den sidste halvdel af løbet. Det skal undgåes på næste fredag. Der skal der gerne være energi til hele løbet og det kræver jo at jeg finder det rette pace. Det skal heller ikke være for langsomt, for jeg vil jo gerne se solen stå op på Palmestranden. Så jeg har lagt følgende taktik for løbet: starte i et pace på 6:00 – 6:15 og holde det minimum indtil jeg er halvvejs. Kan jeg holde det hele vejen, så kommer jeg i mål i en tid mellem 5 timer og 5 timer og et kvarter. Det ville være fantastisk. Skulle det ikke lykkedes at holde tempoet på den sidste del, så skulle der stadig være en god chance for at nå i mål inden solen står op efter 5 timer og 54 minutters løb.

Så det er altså planen. Nu skal den bare udføres. Det glæder jeg mig til. Jeg er sikker på, at det bliver en fantastisk oplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.