Natursti Marathon

Kristi Himmelfartsdag løb jeg Natursti Marathon, eller som det også kaldes: Bryrup Marathon. Jeg kan nu bedre lide det første navn, så det holder jeg mig til. Jeg løb ikke marathon distancen, men blot halvmarathon. Jeg har besluttet mig for, at min lange tur på 34km bliver det længste jeg løber inden jeg melder mig klar til Coast2Coast. Jeg havde ikke planlagt at løbe dette løb, men da mit planlagt trailløb blev aflyst, gik jeg på udkig efter noget nyt. Fandt så dette løb og besluttede at løbe det, hvis vejret var godt. Og det må det siges at det var.

IMG_0620
Hammer Bakker – skønt sted at løbe, men ikke meget asfalt

Min lange tur i søndags var på 24 km. I tirsdags løb jeg så med løbeklubben her i Tørring, og det blev en lidt længere tur end normalt, nemlig 14 km. Så jeg var lidt opmærksom på energi-niveauet, da jeg stod op torsdag morgen. Jeg ville ikke løbe, hvis ikke jeg følte der var energi til det. Men der var masser af energi, så jeg begav mig til Bryrup. Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente, udover en god løbetur i naturen på grusveje og asfalt-veje. Det er ikke et trail-løb. Hvilket passer mig godt. Jeg kan rigtig godt lide trailløb, men vil gerne løbe så meget på asfalt som muligt, da det bliver underlaget til Coast2Coast.

Kl. 13 blev marathonløberne sendt afsted, hvilket foregik ca 400 meter fra skolen, hvor målet lå, og som også var stedet hvor man tilmeldte sig eller hentede sit startnummer. Et kvarter senere var det så os halvmarathonløberes tur, og vi skulle lige gå ½ kilometer længere inden vi var klar til start, hvilket foregik på en smal grusvej midt i mellem træerne. Det virkede lidt underligt, at der ikke var ordentlig markering af start-områderne, men det gik nu fint alligevel. Vi kom i hvert fald alle sammen afsted.

Skønt vejr i Bryrup Kristi Himmefartsdag
Skønt vejr i Bryrup Kristi Himmefartsdag

I starten gik det lidt ned ad bakke, så de første kilometer gik med at passe på tempoet. Jeg havde besluttet at jeg ville prøve at holde et tempo på 5.30 – 5:45 den første halvdel af løbet, og så ville jeg vurdere om tempoet skulle op eller ned på den sidste halvdel. Det gik faktisk forbavsende fint. Jeg løb lidt hurtigere de første 5 kilometer, og så en snert langsommere de sidste 5, men endte med et pace efter 10km der sagde 5:42. Så første del af planen lykkedes. På dette tidspunkt begyndte jeg dog også at kunne mærke de bakker vi havde forceret undervejs og tempoet begyndte at sive ud af mig.

IMG_0625
Mit første halvmarathon i mine nye Born2Run sko

Efter 8 kilometer overhalede jeg en ung dame. Hun løb lige en anelse langsommere end mig, så jeg kom lige så langsomt forbi hende. Ved vandposten ved 9 kilometer blæste hun så forbi og tog noget vand og drak i farten. Det kan jeg virkelig ikke. Jeg stopper op og bruger 10 sekunder på at drikke og spise lidt frugt. Så kunne jeg langsomt begynde at indhente og overhale hende igen, hvilket gentog sig resten af løbet. Jeg tøffede forbi hende ude på ruten, og hun strøg forbi mig ved hvert depot. På de sidste 5 kilometer troede jeg at hun ville stikke af fra mig. Ved det sidste depot tog jeg et stort stykke agurk, som jeg kunne spise mens jeg løb. Det var dog en ret lang bakke lige efter depotet, og det at tygge mad samtidig med at jeg løb op ad bakke, viste sig at være udfordrende, hvis jeg samtidig skulle hente nok luft ind i lungerne. Så hun fik et lidt større forspring, da jeg gik et godt stykke op ad bakken. Men fik overhalet hende igen med at par kilometer til mål. Jeg fik næsten helt dårlig samvittighed over at blive ved med at overhale hende – men jeg løb nu blot det tempo der passede mig.

Sluttiden lød på 2:03:57, hvilket betyder et pace på 5:55 – ikke super optimalt. Jeg havde håbet på 5:45, men der var nogle flere bakker end jeg havde forventet og det satte en dæmper på tempoet på sidste halvdel af løbet. I følge mit ur, så havde jeg også kun løbet 20,87 kilometer, så måske arrangørerne skal have kigget på deres start-sted igen. Det betyder ikke så meget for mig om der mangler 200 meter, men det skal der nok være nogle der går meget op i. Havde jeg nu sat ny PR på denne distance, så ville det nok også have irriteret mig voldsomt, for så ville jeg ikke føle at det var en ‘rigtig’ PR på distancen. Der mangler jo 200 meter.

Bryrup

På lørdag triller jeg til Middelfart og Lillebælt Halvmarathon. Ikke for at løbe i år, men for at hjælpe med at give mine kollegaer fra LEGO en god dag, og forhåbentlig få taget en masse gode billeder af dem. Det bliver helt underligt at være der uden at skulle deltage.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.