En god dag

Lørdag stod den på halvmarathon i Hedensted. Jeg havde været lidt i tvivl om hvordan jeg skulle takle dette løb. Skulle jeg gå efter en god tid, eller blot komme igennem i “sædvanlig” tid omkring de 2 timer. I løbet af formiddagen havde jeg god energi og overskud, så jeg besluttede mig at prøve at holde et godt tempo. Hedensted løbet er en 10 km rute, der skal løbes 2 gange med en lille sløjfe midtvejs, så man kommer op på de 21,1 kilometer. Så planen lød på et tempo på 5 minutter og 30 sekunder per kilometer for første omgang, og så ville jeg derfra vurdere hvordan 2. omgang skulle løbes. En simpel plan, syntes jeg selv. IMG_0640

Første omgang forløb helt som planlagt, og de 10 kilometer blev rundet på 54 minutter. Mine ben havde det fint og jeg besluttede at prøve at holde samme tempo resten af løbet. Det førte til, at jeg prøvede noget helt nyt: nemlig at overhale andre løbere. Det plejer jeg ikke at gøre efter de 10 kilometer, hvor tempoet plejer at gå ned, så det er mig der bliver overhalet. Men ikke denne gang. Jeg holdt tempoet oppe og trak fra de omkringliggende løbere. Sjovt at prøve. En ung fyr besluttede sig for at hægte sig på toget, og vi løb stort set samlet fra 13 km og indtil mål, hvor han med en spurt sikrede sig et forspring på 3-4 meter. Jeg er ikke den store sprinter, så selv om jeg stadig havde energi i benene efter de 21 kilometer, så var der ikke speed nok til at følge med der. Men alt i alt et skønt løb, og jeg satte ny personlig rekord på halvmarathon med en tid på mit ur der sagde 1:54:21 – den officielle tid har jeg ikke modtaget endnu.

Altså en forbedring på 3 minutter! Ikke ringe og slet ikke da jeg denne gang følte mere overskud da jeg løb over målstregen end jeg gjorde, da jeg løb til Vejle Ådal. Så vinterens træning har bestemt givet bonus.

Da jeg kom hjem fra Hedensted dukkede min gode gamle barndomsven, Martin op. Vi havde planlagt en tur i Crossroads for at høre B.B. and the Blues Shacks. Det var rart at se ham igen. Inden den stod på musik var vi ude at spise. Det blev en tur på Vino Vejle til en omgang indisk mad. Det kan anbefales. Et hyggeligt sted med god mad. IMG_0642

Og så stod den ellers på blues. B.B. and the Blues Shacks bliver ofte kaldt Europas bedste bluesband, og det er bestemt ikke helt ved siden af. Kanon musik og underholdning. Kan man lide blues og får mulighed for at høre dette band, så bør man ikke snyde sig for oplevelsen.

Alt i alt en rigtig god lørdag, og i dag står den blot på afslapning og ingen løb, da der røg lige lidt flere øl ind  i løbet af aftnen end jeg er vant til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.