The library at Mount Char

Det hænder, at man falder over en bog, der overrasker. Det skete for mig for nyligt, da jeg gik i gang med bogen “The Library at Mount Char” skrevet af Scott Hawkins. Jeg var faldet over titlen i en Reddit diskussion, hvor den blev nævnt. De fleste anbefalede den, men ville ikke skrive for meget om handlingen for ikke at ødelægge oplevelsen for andre. Det var nok til at vække min nysgerrighed, og jeg fik fat i den til min elskede Kindle.

Efter at have læst de første sider var forvirringen stor. Det var en meget mystisk fortælling, som ikke umiddelbart gav nogen mening. Men jeg var bestemt fanget, og var nødt til at finde ud af hvad den her fortælling egentlig gik ud på. Scott Hawkins formår at holde et tempo der virkelig fænger, og man skal lige have nogle flere sider med inden man lægger bogen fra sig. Der er masser af chokerende plot-ændringer, og man føler sig aldrig helt sikker på om man nu også helt har forstået hvad der foregår. Hver gang jeg troede, at nu var jeg med på hvad der foregik, så skete der et eller andet der kuldsejlede mine teorier, eller gav grund til masser af nye spørgsmål.

Handlingen foregår i USA i nutiden men med masser af overnaturlige og mystiske elementer. Skulle jeg forsøge at forklare handlingen uden at røbe for meget, så vil jeg nok sige, at det er fortællingen om en amerikansk mand, der får sit liv vendt op og ned, da han kommer i kontakt med en magtfuld, mystisk sekt, der kalder sig bibliotekarer. Pludselig bliver døde mennesker vækket til live igen, folk taler med tigre og verden viser sig at være langt mere kompliceret end han troede. Den komplicitet får man til fulde at føle, når man læser bogen, og det er absolut en af dens styrker.

The Library of Mount Char er en spændende, dragende bog, fyldt med action, som holdt mig fanget fra start til slut. Det er ikke noget stort litterært værk, som eftertiden vil rose, men god gedigen underholdning med et usædvanligt plot og en meget interessant mytos at udforske. Da det er Scott Hawkins første bog, så er det forhåbentlig ikke sidste gang vi stifter bekendtskab med Mount Char og dens bibliotekarer. Der er i hvert fald masser af materiale at arbejde videre med. The Library of Mount Char

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.