Vinterkulde

Det er blevet pænt kold udenfor, men det er nu ikke noget der generer mig så meget når jeg løber. Så længe jeg holder aktivitetsniveauet oppe, så kommer varmen helt af sig selv. De første par kilometer kan være lidt kolde for fingrene, men det går heldigvis over, og selv ikke -10 graders kulde kan forhindre en løbetur. En ting, der dog generer mig, er sneen og isen. Den kan gøre selv den roligste løbetur til en aktionfyldt oplevelse. Jeg løber i mine VivoBareFeet trailsko, og har altså lidt mønster i sålen, men selv i de sko kan det være svært at stå fast til tider. Jeg er dog ikke faldet endnu, men har da lavet nogle, sikkert gevaldigt yndefulde, store armsving og finurlige steppetrin for at holde mig på benene, de sidste par løbeture.

Efter jeg besluttede at stoppe med Maffetone træningen startede jeg et træningsprogram fra Endomondo. Det var dog ikke videre interessant, da det blot gav mig forskellige længder løbeture i samme tempo. Så jeg har besluttet at tage bogen “Løb som eliten” i brug og starte op på marathon-grundprogrammet. Jeg kan godt lide hans træningsprincipper og nu skal de så hjælpe mig frem mod Coast2Coast i juni måned. Der er forskellige øvelser lagt ind i programmerne, og én af dem gav mig nogle udfordringer forleden. Man skal afmærke en strækning på 25 meter, med afmærkning for hver 5 meter. Så skal man spurte ud til 5 meter mærket og tilbage. Så ud til 10 meter mærket og tilbage, og så fremdeles indtil man kommer ud (og hjem) på de 25 meter. Det er rimelig svært, når underlaget er sne og is! Jeg gennemførte det på parkeringspladsen ved det lokale ABC supermarked, og det var dælme ikke nemt at finde en strækning fri for is. Men det lykkedes, og jeg kom igennem uden uheld. Men skal da lige have overvejet hvor det skal finde sted henne næste gang. Ud over, at jeg gerne vil undgå sne og is, så skal jeg jo også gerne undgå store tunge biler, og der er ikke så mange steder i nærheden hvor begge de ting er opfyldt.

Jeg har iøvrigt fået nye løbesko. Jeg støttede et projekt på Kickstarter, og de ankom så for et par uger siden. Jeg har dog ikke taget dem i brug endnu, da jeg tror det lige er en anelse for koldt endnu. Selv om jeg er fristet…det kan jo være jeg står bedre fast i dem i sneen…

sko2 sko3 sko1De er ret behagelige at have på, og jeg glæder mig til at få dem afprøvet.

Weekenden byder på årets første løb. Et 10 km trailløb i Vejle. Næste weekend står den også på løb, da der er 24 timers løb på Billund Travbane i forbindelse med Danmarks indsamlingen. Ikke at jeg skal løbe i 24 timer, men LEGO giver 75 kr for hver omgang medarbejderne kan nå at løbe, så jeg regner med at spæne rundt et par timer lørdag morgen. Så må andre kollegaer tage sig af de andre 22 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.