vintervejr

Efterårsvejr og dårlige undskyldninger

Den sidste uge har været præget af dovenskab. Én løbetur blev det til, men det meget våde og blæsende efterårsvejr har ikke just gjort udsigten til at spænde løbeskoene tiltrækkende. Jeg ved egentlig ikke hvorfor lige denne uge var specielt udfordrende. Jeg tror ikke efterårsvejret var den eneste faktor. Forhåbentlig bliver det lidt nemmere i den kommende uge, for der skal da ikke være for mange af denne slags uger, før gevinsten ved min Maffetone træning nok forsvinder…

Tilde kigger på vejret
Det var egentlig sådan min løbeuge føltes

Denne weekend var det 4 uger siden jeg startede på mit meget langsomme løb, og dermed tid til en ny Maffetone test. En test der gerne skulle vise fremgang, i hvert fald hvis jeg skulle bevare motivationen til flere måneder med så langsomt løb. Men lørdag var det frygteligt vejr, med masser af blæst. Dermed ville det ikke give meget mening at løbe en test, da resultatet uden tvivl ville bære præg af vejret. Man skal gerne forsøge at lave testen under samme forhold hver gang, hvilket også er grunden til at jeg løber 20 omgange på den lokale løbebane, selv om det må siges at være temmelig kedeligt og uinspirerende. Så den blev droppet, og jeg blev enig om at se på vejret søndag. Hvis det stadig var lige elendigt, ville jeg udsætte testen til næste weekend og blot nøjes med en almindelig løbetur.

Vejret var så lige så dårligt. Da jeg også startede morgenen med hovedpine, som forfulgte mig resten af dagen, blev løbeturen også droppet og dermed blev det kun til én løbetur i denne uge. Lidt skuffende, især fordi min Maffetone træning gerne skulle være basis for mit løb i 2016, og jo bedre jeg kan gøre det, jo bedre kan jeg forhåbentlig løbe i 2016. Så forhåbentlig var denne uge en enlig svale, og der kommer lidt flere kilometer i benene fra nu af.

Hvad angår den annullerede test, så havde jeg virkelig set frem til den. Resultatet af den kommer jo til at bestemme om jeg skal fortsætte med Maffetone eller skifte til noget andet. Den kommer nok også til at bestemme hvilke løbemål jeg skal sætte mig næste år. Min egen fornemmelse er, at der bestemt har været fremskridt. Men det er jo blot en fornemmelse, og testen kan forhåbentlig bekræfte det. Men det bliver så på lørdag jeg finder ud af det.

Jeg er begyndt at overveje hvilke løb, der skal løbes næste år. Har næsten tingene på plads indtil Juni, men har endnu ikke meldt mig til løbene endnu. Det store mål er stadig Coast2Coast. Hvis min test giver et resultat, der giver mig håb om at kunne løbe ruten så jeg kan se solen stå op, så  er jeg klar når tilmeldingen åbner den 1/1 2016, så mit navn kan stå på deltagerlisten. Men ud over det, har jeg planlagt en godt miks af forskellige løb indtil da, og det kan jeg måske løfte sløret for i næste blog, når jeg er lidt mere sikker på planerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.