Efterårsvejr og drømme

Jeg er nu i gang med anden uge med Maffetone træning siden min initielle test. Det er svært at vurdere, om det går fremad. Altså om jeg bliver hurtigere. Men det finder jeg jo ud af om et par uger, når jeg udfører testen igen. Jeg kan dog med sikkerhed sige, at jeg er blevet meget bedre til at styre pulsen.

I den første uge røg pulsen ofte over de 139, men på sidste løbetur på 5 kilometer havde jeg på alle 5 kilometer en gennemsnitspuls på 133-134, og en maks puls på 139. Det syntes jeg faktisk er ganske godt gået, især fordi der også var bakker på ruten. Så nu, hvor det er nemmere at holde pulsen nede, så har jeg også besluttet mig at holde mig til 124-134 i stedet for de 129-139, som jo egentlig var lidt snyd.

I forhold til Maffetone træningen så er opvarmning vigtig. Så de første 15 minutter af mine løbeture foregår altid i rask gang med en puls på 114-124. Der er jeg faktisk ved at være lidt presset. Jeg skal virkelig sætte tempoet op for at holde pulsen oppe over 114. Så der går måske ikke så lang tid inden jeg er nødt til at smålunte for at varme op. Så der har jeg i hvert fald forbedret mig.

Det kolde, mørke vejr sætter lidt en dæmper på løbetrangen. Jeg kan egentlig godt lidt at løbe i blæst (og regn), men det kræver alligevel en ekstra indsats at komme ud og løbe når jeg kommer hjem fra arbejde. Det virker pludselig som en stor opgave, at skulle have al løbeudstyret gjort klar. Refleksvest, pandelampe, jakke,  vanter, hue og så videre. Det var noget nemmere, da det blot var sko, shorts og trøje. Så i lyset af, at jeg endnu ikke er kommet op på de 5-6 løbeture om ugen, som jeg gerne vil, så laver jeg nok lidt om på skemaet. I stedet for at løbe om eftermiddagen, så vil jeg benytte mig af, at jeg alligevel står tidligt op, og få løbet om morgenen. Det er også sådan en god start på dagen, som giver masser af energi til dagens gøremål.

Coast2Coast ruten
Coast2Coast ruten

Jeg er så småt begyndt at spekulere på hvad 2016 skal bringe rent løbemæssigt. Ingen tvivl om, at jeg skal løbe marathon igen. Denne gang hurtigere end sidst. Men lige hvor og hvornår det skal løbes, ved jeg ikke endnu. Jeg vil også gerne løbe lidt mere trail næste år, og så er min store drømm at løbe Coast2Coast – den beslutning er dog ikke taget endnu, og da tilmelding først åbner 1/1 2016, så jeg har jeg også lidt tid til at fundere over det. 50 kilometer virker langt, især i lyset af at det gerne skal fuldføres i løbet af 6 timer, hvis man skal se solopgangen. Men det er altså hvad jeg drømmer om lige nu: Coast2Coast, ny PB på marathon-ruten og nogle trail-løb. I løbet af december måned må jeg så tage nogle beslutninger og få lagt en plan for 2016, så jeg kan forfølge mine løbedrømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.