Stafet for livet

Næste weekend skal jeg løbe Stafet for livet i Billund…eller nærmere betegnet i Filskov, nær ved Billund. Det er et 24 timers holdløb, og jeg skal løbe det sammen med kollegaer fra Billund. Det er et løb arrangeret af Kræftens Bekæmpelse for at sætte fokus på kampen mod kræft og samle penge ind. Jeg glæder mig til et hyggeligt løb i selskab med kollegaer, og så passer et par timers roligt løb søndag morgen ret godt ind i mine planer for at blive klar til marathon i næste måned. Ønsker man at give et bidrag til holdet, så kan man gøre det her: Stafet for livet – LEGO ansatte.

I den forgangne weekend løb jeg to lange ture. 17 km lørdag og 19 km søndag. Det positive resultat af de to ture var, at mine ben har det helt fint. Ingen problemer med ømme muskler overhovedet, så de er ved at være klar til 42,2 km. Det negative var så mine fødder. Efter lørdagens løbetur var jeg godt øm under fodsålerne, og de sidste par kilometer var tempoet sat noget ned af den grund. Det skyldtes jo helt klart mine Vivobarefoot sko med milimetertynde såler, og at mine fodsåler endnu ikke er helt glade for de lange distancer. Så til søndagens tur valgte jeg at skifte sko. Planen var at løbe til Uldum og så tilbage gennem Uldum kær. Så omkring 1/3 af turen ville være på stier, og derfor valgte jeg mine trailsko. Det er også Vivobarefoot, men har mønster på sålen for at kunne stå bedre fast, og dermed lidt mere polstring og lidt mindre ømme tæer. Hvis det virkede, og gav mindre ømme tæer, så kunne jeg jo tage dem på til Skagen Marathon.

Vivobarefoot Evo Pure - gode til asfalt
Vivobarefoot Evo Pure – gode til asfalt

Efter 14 km af søndagens løbetur fortrød jeg den beslutning. Med 5 km tilbage begyndte jeg at få ondt i min højre fod – ikke ømhed under foden, men smerte på ydersiden af foden. Jeg er ret sikker på, at det skyldtes at jeg lander lidt for meget på ydersiden af foden, og at det bliver forstærket af mine trailsko når jeg løber på asfalt. Det er ikke et problem for min venstre fod. Min storetå på højre fod har været brækket og aldrig sat på plads, og jeg tror at det betyder at jeg lander lidt anderledes med den fod. Så jeg skiftevis humpede og løb resten af vejen hjem og her 2 dage senere er min fod stadig øm. Jeg kan gå nogenlunde normalt i dag; i går vraltede jeg rundt for ikke at støtte for meget på den, men nogen løbetur bliver det ikke til i dag. Håber på at den er ok torsdag, men ellers må jeg jo holde den i ro til den er. Og så ellers holde mig fra mine trailsko, med mindre det er en trailtur jeg skal ud på.

Vivobarefoot Breatho Trail - ikke gode til asfalt
Vivobarefoot Breatho Trail – ikke gode til asfalt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.