Min længste tur

Lørdagen var afsat til at løbe min hidtil længste løbetur, og det var en dag jeg så frem til. Havde planlagt en rute på 32km på asfaltvej for at få en ide om hvad 42,2 km løb ville betyde for bentøjet. Og det var vist en god idé at få det afprøvet.

Bentøjet havde det faktisk fint – forbavsende fint. Selv her dagen efter, er hverken lår, lægmuskler eller baller ømme. Så tror de er klar. Jeg har tidligere døjet med lænden efter lange ture, og denne tur kunne da også mærkes, men ikke i en grad så det hæmmede mit løb. Følte stadig at jeg løb rimelig oprejst og rank, selv om jeg ikke er helt sikker på at en video-optagelse ville bekræfte det. Men der var en anden del af kroppen der brokkede sig en del, begyndende efter 20 kilometer, hvilket gjorde de sidste 12 kilometer særligt udfordrende, og det er bestemt noget jeg skal have styr på inden Skagen Marathon. Mine fodsåler blev meget ømme – så ømme, at tempoet blev sakket kraftigt, og det blev helt klar en hæmmende faktor for mit løb. Det er svært at løbe ubesværet og frit, når ens fødder “skriger” i smerte hver gang du tager et skridt. Så det skal der gøres noget ved. Kan ikke forestille mig at løbe 10km længere med så ømme fødder.

Vivobarefoot Evo Pure - 3 mm sål
Vivobarefoot Evo Pure – 3 mm sål

Jeg tror det eneste der er at gøre, er at sikre lidt mere polstring til fødderne. De er tydeligvis ikke helt klar til 42,2 kilometer i et par Vivobarefoot EVO Pure med blot 3mm sål, så de skal have lidt hjælp. Den kommer i form af nye sko – sådan nogle fik jeg nemlig hjem for en uges tid siden. Var på udkig efter et par sko til vintertræningen, som havde lidt mere sål for at polstre mod vinterkulden, og fandt et par Skora Phase M med 8mm sål og 3mm indersål. Så er der trods alt lidt mere at stå imod med.

Skora Phase M - 8mm sål
Skora Phase M – 8mm sål

Så nu skal de sidste par uger med nedtrapning inden Skagen Marathon foregå i de nye sko. Havde ellers ikke forestillet mig at skulle tage dem i brug allerede, men et eller andet bliver jeg nødt til at prøve. Så må jeg blot krydse fingre for, at den ekstra polstring kan føre til knap så ømme fødder, og at skoene ikke fører til andre gener, såsom vabler eller sorte negle, hvilket jeg har været helt befriet for efter jeg tog mine Vivobarefoot sko i brug.

Men ud over de ømme fødder og det deraf følgende langsomme tempo på sidste halvdel af ruten, så var det en positiv oplevelse, og jeg føler mig overbevist om at jeg rent konditionsmæssigt er klar til marathon. Så nu begynder ventetiden, for der er pludselig ikke længe til. Om 3 uger har jeg løbet det løb, som jeg satte som det store mål for dette år. Underligt at tænke på.

Og så har jeg iøvrigt tilmeldt mig endnu et halvmarathon:Vejle Ådal halvmarathon. De forrige 2 år har det været ét af mine mål, men jeg er hver gang blevet stoppet af skader. Havde så egentlig besluttet at det ikke skulle løbes i år, men da det ligger 14 dage efter Skagen Marathon, så virker det som en god afslutning på en rigtig god løbesæson uden andet end småskader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.