Ufrivillig pause

Den sidste uge har desværre ikke budt på så meget løb. På torsdagens løbetur fik jeg ret hurtigt smerter på ydersiden af min venstre fod. Ikke lige et sted jeg før har prøvet at have ondt. Det gik hurtigt over igen, og jeg fik løbet godt 9 kilometer inden smerten kom igen. De sidste 3-400 meter gik jeg, lidt humpende, hjem. Siden har jeg ikke løbet. Jeg forsøgte i mandags, men kunne hurtigt konstatere at smerten stadig var der og stoppede forsøget inden jeg forværrede tingene.

Smerten sidder på ydersiden af foden, fra lilletåen og hen til anklen. Der sidder en lille knogle under selve ankelknoen, som er lidt øm, når jeg trykker på den. Jeg kan nogle gange mærke det når jeg går, men ellers er det kun når jeg forsøger at løbe, at det generer. Ikke lige det jeg har brug for, her et par uger inden Rubjerg Knude Løbet, som jeg har set frem til. Nu prøver jeg at løbe igen i morgen, og er det ikke muligt, så må jeg jo få en kyndig person til at kigge på foden.

Ellers er min Hechmann grundtræning overstået nu. Det har været sjovt at prøve, og jeg har nydt de mange langsomme ture. Det passer mig rigtig godt at løbe langsomt. Jeg fornemmer dog ikke den store forbedring i forhold til farten, men det må en test (når jeg kan løbe igen) jo vise. Jeg kan dog konstatere, at jeg har nemmere ved at holde et tempo omkring 10 km/t, så der er sket lidt.

Mit store mål i år er mit første marathon, som skal løbes i Skagen d. 4/10. Indtil da er planen at holde formen ved lige, men derefter skal jeg finde ud af hvad min vinter skal gå med. Jeg overvejer lidt at tage Maffetone op igen. Det gjorde jeg et stykke tid i vinters, men stoppede inden jeg for alvor begyndte at se forbedringer. Det kræver virkelig tålmodighed, både fordi man skal løbe usandsynligt langsomt i starten, men også fordi der nemt kan gå 2-3 måneder inden man begynder at se resultat af anstrengelserne. Men jeg kunne nu godt forestille mig, at det blev mit vinterprojekt, så grundformen var på plads til foråret.

Så med en dårlig fod, så er der brugt lidt mere tid sammen med katten på sofaen den sidste uge.

WP_20150530_002

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.