Verdens Ende

Det er jo perfekt løbevejr i disse dage. Ikke just sommervejr, men perfekt at løbe i.

I fredags tog jeg 1-times testen for at finde mine Hechmann trænings-zoner, men var lidt øm i ryggen. Jeg døjer lidt med højre side, lige under min skulder. Men jeg tog afsted og i starten gik det da også fint. Den første halve time gik rigtig fint, i ganske pænt tempo. De næste 20 minutter lige så, selv om tempoet var begyndt at gå lidt ned. Det var jo blot tegn på at jeg løb hurtigt, så det var helt fint. Efter 50 minutter begyndte det så at gå galt. Min ryg drillede i en sådan grad at jeg begyndte at løbe lidt ‘skævt’ og slet ikke benytte min højre arm – det gjorde simpelthen for ondt. Så efter 55 minutter, hvor tempoet for alvor var blevet sløvt, stoppede jeg. Det betød, at jeg måtte tælle de sidste 5 minutter af opvarmningen med for at få en 60 minutter måling, og det gav mig en distance, som var helt ens med den for 2 måneder siden: 10.75 kilometer. Ikke det jeg havde håbet på, men er nu også overbevist om, at havde jeg ikke haft problemer med ryggen, så var jeg kommet længere end 11 kilometer. Det må blive næste gang jeg tester.

I dag løb jeg så til Verdens ende. Eller rettere jeg tog bilen ud til Uldum kær, hvor Verden ende ligger (hvis I skulle være i tvivl) og løb derfra. Det er den første rasteplads for kano-folket, efter de har forladt Tørring og sejler ned af Gudenåen, og der startede min tur så i dag. En langsom tur, men Uldum Kær er rigtig flot og det var en fornøjelse at løbe i dag og have tid til at kigge sig omkring og lytte til naturens lyde. Jeg fik løbet til Uldum og tilbage igen og det er bestemt ikke sidste gang jeg tager den løbe tur. Jeg har ofte løbet ud til Verden ende og hjem igen, hvilket er en tur på cirka 9-10 kilometer, men aldrig løbet ret meget længere ud. Men det skal jeg til noget oftere.

WP_20150712_002
De første 200 meter på løbeturen i dag gik i zigzag for at undgå disse små fyre, som fyldte en del på stien.

Faktisk har jeg besluttet at jeg vil til at bruge bilen lidt mere. Der ligger masser af gode løbeområder i nærheden, men jeg har ikke rigtig udforsket dem, da jeg altid har løbet fra min hoveddør. Men nu vil jeg til at tage bilen på nogle små ture rundt omkring i området og finde nye løbeoplevelser.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.