Løb på nettet

Siden jeg blev bidt af en gal løbe-virus, har jeg støvsuget nettet for materiale omkring løb, løbetræning og løbe-oplevelser. Det er både godt og skidt.

Selvfølgelig altid godt at lære nyt. Og der er meget nyt at lære omkring løb, når man starter ud. Det er bestemt ikke blot at snøre et par løbesko og så ellers drøne derud af. Eller jo, det kan det være for nogle få heldige individer. Men vi andre, almindelige dødelige,  må kæmpe lidt mere for det, og for os er det rart at lære fra andre. Der kan laves mange fejl i starten, og kan man eliminere nogle af dem på forhånd, så er det bestemt positivt.

Men det er ikke kun positivt. Der findes utrolig meget på nettet omkring løb, og det kan være noget af en opgave at sortere skidt fra kanel. Mange amatør-bloggere (ja, jeg ved godt, at jeg lige nu står i et glashus), professionelle atleter, trænere, magasiner, blade og så videre spytter gode råd ud. Og alt kan jo ikke være lige godt (eller skidt), og som ny i sporten er det ikke nemt at kende forskel. Man kan nemt få for meget information, og der er rigtig meget information der peger i alle mulige, ofte modsatrettede retninger, så man kan nemt ende med at være mere forvirret end man var, da man startede.

Man vil nok automatisk søge det materiale ud, som man på forhånd har en lille præference for – altså det som man på forhånd syntes lyder fornuftigt. Det er der intet galt i, for hvordan skal man ellers sortere i det store materiale, så man også får tid til at løbe, og ikke blot læse om det. Uagtet dette vil man nok hurtigt komme vidt omkring. Det ved jeg i hvert fald at jeg gjorde. Jeg læste meget: artikler om (og af) Maffetone, professionelle løberes blogge, amatørløberes blogge, magasiner, løbsberetninger, træningsberetninger og så videre. For slet ikke at snakke om alle de videoer om løbestile, løb, træning og så videre, som også blev fortæret.

Jeg har absolut ikke fortrudt det. Det er det materiale der har ledt mig til i dag, hvor jeg føler jeg er begyndt at få styr på det at løbe. I hvert fald lidt styr på det, for jeg er bestemt ikke færdig med at grave mig igennem internettets løbemateriale, og man kan altid lære nyt. Men jeg har selvfølgelig nogle favoritter. Et eller andet, som bragte lidt ekstra på banen og flyttede mig lidt. Så de kommende uger vil jeg forsøge (så har jeg da ikke lovet for meget), at give en oversigt over de hjemmesider, blogs og artikler, som har givet værdi for mig. Måske er der andre der kan have fornøjelse af dem.

For lige at snakke lidt løb her til sidst, så er jeg i fuld sving med løb igen efter Fjordmarathon. Jeg holdt en lidt længere pause end det var tiltænkt, da jeg simpelthen ikke havde tid til at løbe for lørdagen efter. Der gik det til gengæld fint. Hælen/achillessenen føltes lidt usmidig, men det gik fint med at løbe. 12km lørdag, 12km søndag og i går tirsdag fik jeg også lige tid til 11.5km. Så Hechmann træningen er i fuld sving igen. Nu tager jeg et par ugers træning, og så er planen at lave en ny løbetest og få set om jeg er blevet hurtigere. Men det varer lige et par uger inden jeg giver mig i kast med det.

One thought on “Løb på nettet

  1. Jeg skal vist ha´ søgt lidt info omkring det der Hechmann træning. Er stødt på navnet flere steder her på det sidste og det lyder da interessant at man kan blive hurtig af at løbe langsomt……….så må jeg jo snart kunne løbe ekstremt hurtigt 😀 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.