Fjordmarathon

I sol og blæst blev mit første Fjordmarathon gennemført i søndags. Det gik over forventning, da jeg de sidste 3-4 uger har døjet med både achillessenen og ryggen, så det er ikke blevet til så mange løbeture som ønsket. Så ambitionen var ikke en god tid, men blot at finde et tempo jeg kunne holde og så komme igennem. Det viste sig så, at det tempo var 5:56, så sluttiden blev 2:04:40 for de 21.1km. Det er jeg meget tilfreds med, især da jeg havde meget ondt i ryggen om lørdagen (og natten til søndag), men i løbet af morgenen blev den langsomt bedre. Jeg havde ellers besluttet mig for, at hvis ikke den blev bedre, så droppede jeg løbeturen. Men så galt gik det heldigvis ikke, og løbeturen blev gennemført helt uden ondt i ryggen. Skønt.

635699134602921746

Dette års Fjordmarathon er mit kun tredje halvmarathon, og de 2 øvrige var begge Lillebælt Halvmarathon, så jeg var lidt spændt på ruten. Det viste sig, at ruten til dette løb er ret fantastisk. Startede på havnen i Aalborg, løb over broen til Nørresundby, gennem gågaden og ud til Lindholm. Derfra langs vandet tilbage til broen, ud til travbanen og naturområdet derude, inden man løb langs vandkanten tilbage til målstregen/start-punktet. En meget afvekslende rute gennem både gågade, villa-kvarterer, naturstier, langs stranden og på havnefronten. Rigtig skøn rute, og i mine øjne langt mere interessant end Lillebælt. Opbakningen til Lillebælt er dog noget større. Der var ikke så mange tilskuere rundt på ruten i søndags, hvilket måske til dels skyldes det noget blæsende og kolde vejr vi havde. Der var heller ikke så mange løbere ude på ruten, hvilket jeg faktisk også rigtig godt kan lide. Vi blev ret hurtigt fordelt efter tempo, og der var, med få undtagelser på de smalle naturstier, god plads til overhalinger undervejs, og man undgik mylderet fra Lillebælt, hvor man ofte skal skifte tempo eller position for ikke at løbe i vejen for hinanden. Man kunne fuldt ud koncentrere sig om at holde sit eget tempo og nyde ruten.

Det gjorde jeg så. Jeg løb de første omkring 9 km i nogenlunde samme tempo som Lillebælt i år, hvilket overraskede mig lidt. Jeg havde gode ben og ingen problemer med at holde tempoet på trods af vinden, men da vi løb over Limfjordsbroen anden gang, blev jeg alligevel drænet lidt for energi. Om det var den stride side-vind, eller blot stigningen ved jeg ikke, men faktum er, at tempoet gik lidt ned. Selv om jeg forsøgte at komme lidt op i tempo igen, så var energien der bare ikke mere, og ved 15 kilometer besluttede jeg mig for blot at holde tempoet, og ikke forsøge at forcere mere. Det havde jeg alligevel ikke meget held med, så ingen grund til at fortsætte med det. Efter 17 km måtte jeg så også lige tage en lille pause og pille småsten ud af skoene, da de var begyndt at genere ret kraftigt. Nogle sko der blev lidt omtalt kunne jeg høre, når jeg overhalede folk: “Har du set de sko, han løber med? Helt uden støtte og eller sål!” Om de så mente det var vanvittigt, modigt eller blot dumt, fik jeg så ikke hørt. Jeg så én løber i halvmarathon feltet der løb i Vibram Fivefinger sko, så helt alene med minimalsko var jeg ikke.

Jeg havde min egen heppegruppe med til løbet. Min kæreste, min datter og min mor stod klar ved målstregen til at heppe mig de sidste meter. Skønt med opbakning! Så alt i alt et rigtig godt løb, på trods af at optakten ikke har været perfekt. Det er bestemt et løb jeg vil overveje at dukke op til igen.

 

One thought on “Fjordmarathon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.